oesterij, yerseke


Het familiebedrijf van Jean Dhooghe is al meer dan 100 jaar actief in de kweek van schaal- en schelpdieren. Al hun producten zijn afkomstig van Nederlandse bodem. De kweekgronden bevinden zich in de Oosterschelde, het Grevelingenmeer en de Waddenzee. Iedere dag varen ze uit om hun zilte zaligheden te oogsten, te verplaatsen of te beschermen tegen natuurlijke vijanden (zeesterren, krabben, etc). Graag willen zij hun passie met jullie delen. Dit doen ze het gehele jaar door op hun historische terrein aan de Havendijk in Yerseke.

Na het succes van vorig jaar konden we niet anders dan terugkeren naar Yerseke. Dit jaar strijken we 2 weken na elkaar neer in de Oesterij. Het weekend van 12 en 13 juni kan je bij ons terecht voor een gastronomische lunch, waarbij we ook eerst starten met een boottocht naar het wad voor de oesterdegustatie. Wie liever komt dineren, kan dat doen op vrijdag/zaterdag/zondag 18-20 juni. We zijn afhankelijk van de getijden, dus gaan we voor de lunch van start om 11u00 en voor de diners om 16u00. Graag stipt aanwezig zijn, de boot kan niet wachten. We hebben exact één uur de tijd tot het water weer stijgt op het wad. Iedereen krijgt een visserspak aan en stapt door het water naar de oestertafels om er kraakverse oesters te degusteren. Daarna keert de boot terug naar de kade waar de tafels klaar staan voor het gastronomisch diner aan de rand van de Oosterschelde. Tafels zullen op 1,5 meter van elkaar opgesteld staan per bubbel, vergeet dus zeker niet te vermelden met hoeveel personen jullie komen.

Pictures by Chantal Arnts

De prijs voor deze totaalbeleving bedraagt 250 euro per persoon. De culinaire inspiratie laat ik in alle vertrouwen over aan chef Thijs Gelaude van Cachette Catering. Gezien de locatie zal de chef een menu uitwerken met uitsluitend lokale producten en dus 100% seafood. Not your cup of tea? Schrijf je in op een van onze volgende diners!

Omdat we moeten rekening houden met de getijden, ontvangen we jullie het eerste weekend voor een lunch. Het tweede weekend wordt een diner, al blijft de menu beide weekends identiek. Prijzen zijn inclusief aperitief, aangepaste wijnen en koffie/thee.

Locatie : Yerseke
Lunch : 12-13 juni
Ontvangst : 11u00 in de Beatrixhaven

Diner : 18-19-20 juni
Ontvangst : 16u00 in de Beatrixhaven

 

Cachette catering

18216577_10154582916853683_7935430778701857279_o[1].jpg

Na de opleiding in de hotelschool Spermalie te Brugge volgde Thijs een culinaire rondreis bij o.a. restaurant Bartholomeus**, restaurant ’t Zilte**, Kommilfoo* & Hertog Jan ***.  Na een korte stage in Singapore, koos hij toch om zijn eigen keuken uit te bouwen in Sandton Hotel Domaine Cocagne in Nice.

Zonder enige verwachting maar met héél veel passie startte hij samen met zijn vrouw, Chaëlle Daneels een eigen catering zaak op.  Zij ruilde daarom haar hotel carrière in om samen met Thijs hun droom waar te maken.  En dat is best al avontuurlijk en boeiend geweest. Ze werkte in verschillende hotels als hotelmanager, dit zowel in binnen- & buitenland. Met een grote passie voor gastvrijheid en oog voor detail.

Gebeten door smaak en gepassioneerd door lokale topproducten zorgt Thijs voor een sterke visie qua gastronomie maar zeker met de nodige creativiteit.

Pictures by Chantal Arnts