Villa hellebosch, vollezele

Eind jaren dertig gaf Henri de Steenhault de Waerbeck de opdracht om in Vollezele, aan de rand van een beukenbos, een landhuis te bouwen. In de oude Ferrarisatlas (1777) staat het gebied ingeschreven als Ellenbosch. Het domein kwam in 1973 in het bezit van Bavo Cool en Virginia Smeets. Bavo Cool, een internationaal actief jurist, was een bevlogen man. Hij zag zichzelf als een wereldburger en ijverde voor meer respect voor de universele rechten van de mens.

In Villa Hellebosch nodigde hij kunstenaars, voorvechters van mensenrechten, politici en milieuactivisten uit om vrij van gedachten te wisselen over tal van thema’s. Na zijn overlijden, in 2003, kwam het landhuis in handen van Alexandra Cool, een van zijn drie dochters. In samenwerking met het literatuurhuis Passa Porta maakte zij van Villa Hellebosch een sterk gewaardeerde residentie voor buitenlandse schrijvers. Tussen 2004 en 2015 verbleven er meer dan tweehonderd schrijvers, waaronder Jonathan Coe, Olga Tokarczuk, Ludmilla Oelitskaja en Tommy Wieringa.

Gaandeweg verbreedde Alexandra Cool deze werking en stelde Villa Hellebosch ook open voor schrijfcursussen, theatergezelschappen, academici, onderzoekers en andere activiteiten. Deze werking werd vanaf najaar 2019 nog verder uitgebouwd.

We ontvangen jullie graag voor een unieke beleving op deze locatie middenin het groen. We willen nog niet teveel prijsgeven, maar beloven zoals altijd om al jullie zintuigen te prikkelen tijdens deze culinaire avond. De prijs voor deze totaalbeleving bedraagt 250 euro per persoon. De culinaire inspiratie laat ik in alle vertrouwen over aan chef Thijs Gelaude, ondertussen onmisbaar geworden bij onze diners.

Er zijn 10 kamers aanwezig die kunnen geboekt worden.

  • Double bedroom + eigen badkamer : 195 euro (incl ontbijt) - 4 beschikbaar

  • Twin bedroom + gedeelde badkamer : 150 euro (incl ontbijt) - 1 beschikbaar

  • Single bedroom + gedeelde badkamer : 90 euro (incl ontbijt) -5 beschikbaar

U kan natuurlijk ook komen dineren zonder te overnachten.

Locatie : Vollezele
Datum : 6-7 augustus
Ontvangst : 19u00

 

Cachette catering

18216577_10154582916853683_7935430778701857279_o[1].jpg

Na de opleiding in de hotelschool Spermalie te Brugge volgde Thijs een culinaire rondreis bij o.a. restaurant Bartholomeus**, restaurant ’t Zilte**, Kommilfoo* & Hertog Jan ***.  Na een korte stage in Singapore, koos hij toch om zijn eigen keuken uit te bouwen in Sandton Hotel Domaine Cocagne in Nice.

Zonder enige verwachting maar met héél veel passie startte hij samen met zijn vrouw, Chaëlle Daneels een eigen catering zaak op.  Zij ruilde daarom haar hotel carrière in om samen met Thijs hun droom waar te maken.  En dat is best al avontuurlijk en boeiend geweest. Ze werkte in verschillende hotels als hotelmanager, dit zowel in binnen- & buitenland. Met een grote passie voor gastvrijheid en oog voor detail.

Gebeten door smaak en gepassioneerd door lokale topproducten zorgt Thijs voor een sterke visie qua gastronomie maar zeker met de nodige creativiteit.

Cachette is onze vaste partner voor het diner séparé. Naast het culinaire aspect denken ze graag mee over de originele presentatie van de gerechten, het thema en de beleving voor de klant. We vormen een geweldig team en hebben nog veel in petto voor toekomstige edities van het diner séparé.